уторак, 21. фебруар 2012.

NOĆNO MOKRENJE KOD DECE - ENUREZA

Noćno mokrenje, za koje je medicinski izraz enureza (enuresis nocturna), se odnosi na decu koja i posle pete godine ne ostaju suva preko noći.
Enureza je nesvesno, nevoljno i ponavljano noćno mokrenje u uzrastu kada većina dece više ne mokri u krevet. Neko dete ranije stekne kontrolu noćnog mokrenja, a neko kasnije. Kod noćnog mokrenja postoji nesrazmera između stvaranja mokraće tokom noći i kapaciteta mokraćne bešike. Delovanjem antidiuretskog hormona (vazopresin), koji se znatno više luči noću, smanjuje se stvaranje mokraće tokom noći. Međutim, kod mnoge dece sa enurezom, taj porast lučenja hormona tokom noći nije dovoljan, te se stvara više mokraće. Bešika treba da bude u stanju da je zadrži dok se dete ne probudi. Ona liči na balon sa mišićnim zidom, koji se razteže. Na dnu tog balona nalazi se mišić (sfinkter bešike) koji sprečava da mokraća izađe. Da bi dete tokom noći ostalo suvo, potrebno je da se istovremeno zidovi bešike opuste, da bi se ona dovoljno proširila, a da se sfinkter stegne i onemogući mokrenje. Ona je posledica sporijeg neuromišićnog sazrevanja (smanjeno lučenje antidiuretskog hormona i/ili manji kapacitet bešike tokom noći).

Čajnom mešavinom od vrlo delotvornih biljaka možete rešiti problem  enureze kod deteta. Dejstvo ovog bilja utiče na smanjenu količinu lučenja  mokraće tokom noći,ili pak kapacitet bešike se može povećati .Oni dovode do opuštanja mišića zidova bešike, tako da se ona širi i može da zadrži više urina.  Noćno mokrenje se može prevazići  uz  mešavinu ovog bilja.

Pakovanje: 100 grama

Cena: 450,00 din.

Naručivanje: 064/474-1369