понедељак, 24. септембар 2012.

ČAJ PROTIV MIGRENE


Nepodnošljiv pulsirajući bol,smešten oko oka i u slepoočnicama u jednoj polovini glave-simptom koga se boje oni koji pate od migrene.Migrena je poprilično tajanstvena i misteriozna forma glavobilje.Poremećaj neurotransmitera serotonina u mozgu ,ili pak neurološki poremećaji  dovode do migrenoznih glavobolja.Zapravo,to je hronična bolest koja se javlja u napadima,tj.povremeno. Može joj predhoditi aura, a prate je često mučnina, povraćanje, fotofobija (osetljivost na svetlost) i fonofobija (osetljivost na buku). Javlja se kod 5-6% muškaraca i 12-18% žena. Napadi traju od 4-72h.

Lekovita moć ovih biljaka je  čudesna.Svojim eteričnim uljima šire krvne sudove, podstiču  prodiranje krvi u organe i pozitivno utiču na perifernu cirkulaciju. Neke stimulišu i osvežavaju ili pak smanjuju stres i napetost. Neki sastojci ovih biljaka sadrže hemijske spojeve koji sprečavaju oslobađanje serotonina          ( prenosnik nervnih impulsa) iz krvnih pločica, a neke sadrže male količine hemijske supstance slične aspirinu, koja ublažuje bol.
Smanjuje intenzitet migenoznih napada, produžava intervale između dva napada i sprečava povraćanje,  i zato ga trebaju imati u kući sve osobe koje pate od migrene.

Pakovanje: 100 g

Cena: 450,00 din.

Naručivanje:
064/474-1369

Нема коментара:

Постави коментар